Villa leidt Spanje langs El Salvador

De Spaanse voetballers hebben hun laatste oefenwedstrijd voor het WK moeizaam gewonnen. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque rekende zaterdag met 2-0 af met El Salvador. David Villa maakte in de Verenigde Staten beide doelpunten.

Cesc Fabregas kreeg al na een paar minuten een uitgelezen mogelijkheid om Spanje op voorsprong te zetten, maar hij schoot een strafschop over. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van de keeper van El Salvador op Diego Costa. Hoewel de spits van Atletico Madrid de laatste weken kampte met hamstringproblemen, had hij toch een basisplaats.

Andere beoogde basisspelers als Xavi en Gerard Pique begonnen wel op de bank. Spanje hoefde evenwel weinig te vrezen van de tegenstander, die 68e staat op de FIFA-ranking. Ook het spel van de regerend wereldkampioen was weinig overtuigend, maar na een uur opende Villa dan toch de score. In de slotfase sloeg hij nogmaals toe, al ging daar wel hands aan vooraf.

Spanje, dat eerder een 2-0 oefenzege boekte op Bolivia, is vrijdag de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het WK. Daarna neemt de titelverdediger het in groep B op tegen Chili en Australië.