Teleurstellend resultaat Engeland in WK-generale

Engeland heeft zijn laatste wedstrijd voor het WK niet winnend afgesloten. Het oefenduel tegen Honduras in Miami eindigde doelpuntloos. De wedstrijd werd halverwege de eerste helft voor ongeveer drie kwartier stilgelegd wegens onweer. Honduras-verdediger Brayan Beckeles werd in de tweede helft van het veld gestuurd.

Aanvoerder van Engeland Steven Gerrard was niet te spreken over de opponent. "Er waren voor een vriendschappelijk duel enkele gruwelijke tackles. Zij maakten domme overtredingen en de scheidsrechter was slecht. We zijn gefrustreerd, maar gelukkig zonder blessures uit de strijd gekomen."

Engeland opent zaterdag tegen Italië. Een dag later treedt Honduras aan tegen Frankrijk.

Een ander oefenduel tussen twee WK-gangers werd een prooi voor de Verenigde Staten. Nigeria werd met 2-1 verslagen. Oud-AZ-spits Jozy Altidore scoorde tweemaal. Victor Moses redde vier minuten voor tijd de Nigeriaanse eer.