Bony: "Het WK is een droom voor mij"

Wilfried Bony debuteert deze zomer op een WK. De voormalig aanvaller van Vitesse hoopt Ivoorkust naar de achtste finales te helpen in Brazilië. Ivoorkust speelt in de groepsfase tegen Colombia, Griekenland en Japan. De Oranje Olifanten beginnen zondag tegen Japan in Recife. Bony (25) hoopt op een basisplaats.

De aanvaller van Swansea City was op dreef in zijn eerste seizoen in de Premier League. Voor de Welshmen scoorde hij zeventien keer in 34 duels. Bony verruilde vorig jaar zomer Vitesse voor Swansea City en speelde zich in de kijker bij verschillende topclubs. Liverpool zou de fysieke sterke spits naar Anfield willen halen. Hoe de toekomst na het WK eruit ziet, weet Bony niet. Hij focust zich nu op zijn eerste WK. "Het is geweldig om met mijn land uit te komen op het WK", zegt de voormalig topscorer van de Eredivisie op de clubsite van Swansea City.

"Je kunt niet op een groter podium spelen dan op het WK. Het WK is een droom voor mij. Ik kijk al mijn hele leven naar alle WK's. Nu zal ik er zelf bij zijn", aldus Bony, die hoopt een aanvalsduo te kunnen vormen met aanvoerder en vedette Didier Drogba. Bondscoach Sabri Lamouchi heeft nog meer aanvallers in zijn selectie.

Salomon Kalou (ex-Feyenoord) en Gervinho maken ook kans op een basisplaats. Bony hoopt zich te kunnen onderscheiden in de groepsfase. "In onze groep kan iedereen van elke winnen. De eerste wedstrijd tegen Japan wordt cruciaal. Als we winnen, geef ik ons een goede kans om door te gaan. We willen als team iets neerzetten waar ons land trots op zal zijn", besluit Bony.