Milan ontslaat Seedorf en stelt Inzaghi aan

Clarence Seedorf is ontslagen als coach van AC Milan. Dat heeft de Italiaanse club maandag bekendgemaakt. Seedorfs oud-ploeggenoot, Filippo Inzaghi, is aangesteld als vervanger. De Italiaan heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Het ontslag van Seedorf hing al lange tijd in de lucht. Italiaanse media berichtten twee weken geleden al dat de Nederlander de zak zou krijgen. Voorzitter Silvio Berlusconi liet meermaals doorschemeren ontevreden te zijn over het functioneren van de Nederlander, die sinds januari in dienst was.

Seedorf begon als opvolger van Massimiliano Allegri aan de klus om met Milan minstens Europees voetbal af te dwingen, maar dat lukte niet. De club eindigde op de achtste plaats in de Serie A, bijna vijftig punten achter kampioen Juventus. In de Champions League was Atlético Madrid in de achtste finales te sterk.

Seedorf vertrok in 2012 als speler bij de Rossoneri. Hij speelde anderhalf jaar voor het Braziliaanse Botafogo, voordat Milan hem als coach terughaalde. Seedorf had nog een contract tot medio 2016, waardoor hij een afkoopsom ontvangt.

Opvolger Inzaghi zette twee jaar geleden een punt achter zijn spelersloopbaan. Sindsdien was hij jeugdtrainer bij Milan, waarmee hij samen met Seedorf twee keer de Champions League won. Milan heeft met Nigel de Jong en Urby Emanuelson twee Nederlanders onder contract staan.