Nieuwe zege Froome, Kelderman knap derde

Chris Froome heeft ook de tweede etappe gewonnen in het Critérium du Dauphiné. Op de Col du Béal bleef hij in de slotfase Alberto Contador en Wilco Kelderman voor. De drie mannen staan nu ook op de eerste drie plaatsen in het klassement.

Het ging vijf kilometer voor de finish al los op de slotklim van buitencategorie. Froome demarreerde tot twee keer toe, maar wist in beide gevallen Contador niet te lossen. Vervolgens nam Wilco Kelderman brutaal de aanval over, maar Froome reed tot twee keer toe het gat op de Belkin-renner dicht. Uiteindelijk wisten ook Jurgen Vandenbroeck, Vincenzo Nibali en Andrew Talansky aansluiting te vinden bij de drie eerder genoemde renners.

In de slotkilometer probeerde leider Froome weer zijn opponenten te lossen, maar hij kreeg Contador niet gelost. Kelderman bleef ook lang bij, maar moest zich tevredenstellen met plaats drie op vier seconden. Contador wist ook niet meer over Froome te komen, die daarmee zijn tweede dagzege pakte en de leiding in het klassement verstevigde. Hij staat nu 12 seconden voor in het klassement op Contador, terwijl Kelderman op 21 seconden volgt.