Wielrenner Betancur is kwijt

Niemand weet waar wielrenner Carlos Betancur is gebleven. Zijn Franse ploeg, Ag2r, heeft al een week niks meer gehoord van de Colombiaan. Dat zegt manager Vincent Lavenu tegenover Franse media. Betancur zou vorige week dinsdag aankomen in Frankrijk, nadat hij in eigen land getraind heeft. Zijn ploeg heeft echter niks van hem vernomen.

Betancur vertrok na Luik-Bastenaken-Luik naar zijn thuisland. De bedoeling was dat hij op 3 juni terug zou keren, waarna hij komende donderdag mee zou doen aan de Grand Prix Aargau in Zwitserland. Vervolgens zou hij meedoen aan de Ronde van Zwitserland, als voorbereiding op de Tour de France, zijn hoofddoel dit jaar.

Betancur wekt door zijn afwezigheid irritatie op bij Ag2r. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij na een verblijf in eigen land te lang wegblijft. Voor de ploeg is het nu afwachten wanneer Betancur zich meldt. Volgens Lavenu heeft zelfs Michele Bartoli, zijn trainer, nog geen contact met hem kunnen krijgen.

De Colombiaan won in maart van dit jaar nog het eindklassement in Parijs-Nice. Vorig jaar werd hij vijfde in de Giro d'Italia, nadat hij in de klassiekers al een derde en vierde plek pakte in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. 

Update 10.42 uur

Een wielerfan in Colombia heeft Betancur gespot tijdens een lokaal evenement. Hij droeg daarbij echter geen kleding van zijn ploeg en leek vooral van het leven te genieten. Het lijkt zo nog maar de vraag of hij voorlopig nog wel naar Europa gaat.