Van La Parra verruilt Heerenveen voor Wolverhampton

Rajiv van La Parra komt volgend seizoen uit voor Wolverhampton Wanderers in de Engelse Championship. De 23-jarige aanvaller komt transfervrij over van sc Heerenveen. Van La Parra heeft een contract getekend voor drie seizoenen, meldt de Engelse club dinsdag

"Sinds ik klein was wil ik al voetballen in Engeland. Dat is een belangrijke reden voor mij om hiernaartoe te gaan", laat Van La Parra weten. "Wolves wil terug naar de Premier League en hopelijk kan ik daar een rol in spelen. Ik weet dat de Championship een lastige competitie is maar dit is een nieuwe ervaring en een goede uitdaging voor mij."

Van La Parra speelde in drie seizoenen 82 competitiewedstrijden voor Heerenveen. De Rotterdammer scoorde veertien keer voor de Friezen. Voor Jong Oranje kwam Van La Parra zes keer uit.

Wolverhampton kwam in 2012 voor het laatst uit in de Premier League. Afgelopen seizoen werd de club eerste in de League 1, het derde niveau van Engeland, waardoor volgend seizoen in de Championship mag worden gespeeld.