Blatter stelt zich toch herkiesbaar

Ondanks de flinke kritiek van de UEFA wil Sepp Blatter aanblijven als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De Zwitser maakte dat woensdag bekend tijdens zijn slottoespraak op het FIFA-congres in São Paulo, waar donderdag de openingswedstrijd van het WK plaatsheeft. "Ik heb nog werk te doen, mijn missie is niet voltooid."

Dinsdag had de UEFA bij monde van Michael van Praag nog frontaal de aanval geopend op Blatter. Volgens de KNVB-voorzitter is Blatter te oud en is hij verantwoordelijk voor het slechte imago van de bond.

Op Twitter reageerde Van Praag teleurgesteld. "Blatter stelt zich helaas in zijn 'closing remarks' inderdaad verkiesbaar. We hebben nog een jaar. Het congres moet dan beslissen."

Blatter staat sinds 1998 aan het roer bij de FIFA en hoopt voor een vijfde termijn op te gaan. De controversiële Zwitser ligt al geruime tijd onder vuur. De FIFA geraakte de afgelopen weken wederom in opspraak. De Engelse krant The Sunday Times zegt over bewijzen te beschikken dat Qatar FIFA-functionarissen zou hebben omgekocht voor de toewijzing van het WK 2022.