Chelsea legt Fàbregas voor vijf jaar vast

Cesc Fàbregas keert terug naar de Engelse Premier League. De middenvelder verruilt FC Barcelona voor Chelsea. Fàbregas speelde jarenlang voor Arsenal.

Fàbregas (27) bereidt zich op dit moment met regerend wereldkampioen Spanje voor op de eerste WK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Een dag voor de ontmoeting tussen beide WK-finalisten van 2010 maakten Chelsea en FC Barcelona de transfer van de middenvelder naar Londen bekend.

Bedanken
De 88-voudig international verhuist voor naar verluidt dertig miljoen euro naar The Blues. Fàbregas heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Chelsea, de rivaal van zijn oud-werkgever Arsenal. Bij de ploeg van manager José Mourinho gaat Cesc rugnummer 4 dragen.

Fàbregas verliet in de zomer van 2011 Arsenal voor Barcelona. Bij de Catalaanse club won hij in drie seizoenen onder meer de landstitel en het WK voor clubs. "Ik wil iedereen bij Barcelona bedanken voor drie prachtige jaren", zegt de middenvelder op de clubsite van Chelsea.

Hongerig
"Het is de club waar ik mijn jeugd doorbracht en ik zal altijd trots en vereerd blijven dat ik voor zo'n mooie club heb mogen spelen. Ik denk alleen dat dit de goede tijd is om terug te keren in de Premier League. Ik heb alle aanbiedingen naast elkaar neergelegd en ik denk dat de keuze voor Chelsea de juiste is."

"Deze club past bij mijn ambities. De honger naar prijzen is aanwezig. Ze hebben een geweldige selectie met een geweldige manager. Ik voel me nu al een onderdeel van het team. Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen", aldus Fàbregas, die tussen 2003 en 2011 298 duels voor Arsenal speelde.


Chelsea verwelkomt Cesc Fàbregas. (Bron: Vine)