Martinez langer trainer van Everton

Roberto Martinez blijft nog tot 2019 trainer van Everton. De Spanjaard tekende donderdag een verbeterd vijfjarig contract bij de club uit Liverpool. Martinez verruilde Wigan Athletic een jaar geleden voor Everton waar hij de naar Manchester United vertrokken David Moyes opvolgde. Toen tekende hij voor vier jaar. Hij leidde Everton met een nieuw puntenrecord van 72 naar de vijfde plaats en dwong daarmee Europees voetbal af.

Vanuit de club wordt Martinez geprezen. "In de ogen van veel mensen is Roberto Martinez een van de beste jonge trainers van Europa. daar zijn we het mee eens", laat clubvoorzitter Bill Kenwright weten. "Hij gedraagt zich op en buiten het veld op dezelfde manier, met veel stijl, vertrouwen, positiviteit en klasse. Hij is een Everton-man."

De 40-jarige Spanjaard laat weten blij te zijn met het in hem gestelde vertrouwen. "Ik vond mijn eerste seizoen hier geweldig. Ik kan niet trotser zijn op de manier waarop Everton het hele seizoen heeft gepresteerd en de herinneringen die we samen hebben kunnen creëren."