Voormalig Engels international Bentley (29) stopt

De Engelse voetballer David Bentley heeft een punt achter zijn carrière gezet. Dat zegt hij vrijdag tegen Sky Sports. De 29-jarige oud-speler van onder meer Arsenal en Tottenham Hotspur zat al meer dan een jaar zonder club. Hij speelde tussen 2007 en 2008 zeven interlands voor Engeland.

Bentley speelde sinds zijn dertiende in de jeugd van Arsenal. Bij die club dwong de middenvelder echter geen basisplaats af, waarna hij in 2006 bij Blackburn Rovers terechtkwam. Twee jaar later haalde Tottenham hem voor ruim achttien miljoen euro terug naar Londen. Daar raakte zijn loopbaan in het slop. Bentley speelde zijn laatste duel op huurbasis voor Blackburn aan het eind van het seizoen 2012-2013.

"Mijn liefde voor het spelletje is weg", laat Bentley weten aan de sportzender. "Ik heb geen spijt. Toen ik net begon was ik enthousiast om iedere dag naar werk te gaan. Nu is het anders, de social media en het geld spelen een grotere rol. Ik haat het om dit te zeggen, maar het heeft het voor mij saai en voorspelbaar gemaakt."