Bakelants verslaat Westra in zesde etappe Dauphiné

Lieuwe Westra heeft vrijdag net naast de overwinning gegrepen in de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Nederlander van Astana legde het op de finish in Poisy af tegen zijn Belgische medevluchter Jan Bakelants. Pim Ligthart werd vierde, achter de Tsjech Zdenek Stybar. Chris Froome behoudt de gele leiderstrui.

Westra, Bakelants en Ligthart maakten deel uit van een kopgroep van zestien, met daarin ook Bram Tankink. Het drietal ging er met ruim twintig kilometer te gaan vandoor, maar in de heuvelachtige finale kon Ligthart het tempo van de anderen niet volgen en werd weer ingelopen.

Westra, die eerder dit jaar wel een rit won in de Ronde van Catalonië, probeerde ook Bakelants nog te lossen, maar slaagde daar niet in. Nadat hij de sprint als eerste was aangegaan, passeerde de renner van Omega Pharma-Quick-Step hem in de laatste meters.

De klassementsrenners hielden zich in aanloop naar het slotweekeinde rustig, maar Froome kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd door een valpartij in de laatste kilometers. Met bebloede elleboog en geschaafd been reed hij de etappe uit. Zaterdag en zondag wachten de renners nog twee bergetappes.