Schaatsers mogen ook sponsorlogo's op armen

Schaatsers mogen vanaf komend seizoen ook sponsorlogo's op hun mouwen dragen. Dat is vrijdag besloten op de slotdag van het ISU-congres in Dublin, meldt de KNSB. Tot nu toe mochten alleen op de muts, borst en benen sponsoruitingen worden geplakt.

Het aantal logo's dat is toegestaan op het bovenlichaam verandert niet en blijft maximaal zes. Met de twee plaatsen op de benen komt het totaal daarmee op acht.

De shorttrackers kunnen vanaf het seizoen 2016-2017 tijdens het EK afstandstitels verdienen op de 500, 1000 en 1500 meter. Eerder werd in Dublin al besloten het EK langebaan vanaf 2016 te verrijden in een aangepaste vierkamp, waarbij de langste afstanden worden vervangen door een 1000 meter.

Bij de Olympische Spelen staat de 500 meter voortaan nog maar één keer op het programma. Verder is het de bedoeling dat de massastart aan het olympisch programma wordt toegevoegd. Het aantal deelnemers per land op de 5000 meter vrouwen en de 10.000 meter mannen wordt teruggebracht van drie naar twee.

De Nederlandse schaatswereld reageerde niet op alle veranderingen positief. Kramer laakte het besluit om het EK allround aan te passen, terwijl zijn coach Jac Orie er niet blij mee is de olympische 500 meter met één omloop af te doen.