Podolski: "Winst is voor Schumacher"

Het voorspoedige herstel van Michael Schumacher werkte als een enorme boost voor de spelersgroep van Duitsland. Die Nationalelf waren met 4-0 te sterk voor Portugal. Voor Lukas Podolski was het een koud kunstje om naar de reden achter de monsterscore op het WK te zoeken.

"Schumacher is een goede vriend van mij. Het was voor ons allemaal geweldig nieuws, toen we hoorden dat hij het ziekenhuis mocht verlaten. Het gaat steeds beter met hem. Echt heel goed nieuws", zegt Podolski tegen de Duitse pers.

Voor de Arsenal-aanvaller zelf speelde het herstel van de voormalige autocoureur mee tijdens het voetballen. "Natuurlijk, want zo gaat dat bij vriendschap. Ik was enorm blij toen ik het goede nieuws hoorde. Uiteindelijk is deze overwinning speciaal voor hem. Ook als we het WK winnen."

Podolski hoopt dat het niet voor niets is geweest. "Misschien heeft Michael wel naar ons gekeken. Hij is een goede gozer. Ik weet dat hij gek is van voetbal. Het zal hem waarschijnlijk wel benieuwen hoe de Duitse ploeg het heeft gedaan."

De 45-jarige Schumacher belandt nu op de langetermijnfase van zijn herstel. Hij is overgeplaatst naar een speciaal hospitaal in Zwitserland.