Seedorf heeft vertrouwen in Van Gaal bij Man U

Clarence Seedorf denkt dat Louis van Gaal een frisse wind zal laten waaien bij Manchester United. "Hij zal het gevoel terugbrengen dat nodig is om Manchester terug te brengen naar waar het hoort", zei de oud-middenvelder bij de BBC. Van Gaal gaat na het WK aan de slag bij de Engelse club.

Seedorf speelde aan het begin van zijn loopbaan onder Van Gaal bij Ajax. "Hij is een geweldige trainer, dat heeft hij in zijn hele carrière laten zien." Wel denkt Seedorf, die tijdens het WK analist is bij de Britse omroep, dat het wennen wordt voor Van Gaal. "Manchester United is een nieuwe uitdaging met een nieuwe cultuur. Het is altijd lastig om naar zo'n grote club te gaan."

Naast Van Gaal maakt ook Ronald Koeman de overstap naar de Premier League. De voormalig trainer van Feyenoord tekent een contract bij Southampton. Of Koeman zal slagen bij de club weet Seedorf niet. "Succes hangt van veel verschillende dingen af." Wel vindt Seedorf hem een getalenteerde coach. "Hij heeft al veel ervaring met goede teams en deed het goed met Feyenoord."