Koeman: "Eerst het klooster in"

Ronald Koeman is dolblij met zijn baan als manager bij Southampton. De nieuweling wil nog wel aan zijn Engels werken. In zijn eerste interview op het officiële YouTube-kanaal van Southampton ging Koeman een aantal keren in de fout.

Twee keer zei de oud-coach van Feyenoord 'wrote' (schreef), terwijl hij 'read' (gelezen) bedoelde. "Ik ga na mijn vakantie eerst het klooster in. Mijn Engels is niet perfect, ik wil het gaan verbeteren", aldus Koeman.

Met het klooster bedoelt de oud-speler het Taleninstituut Regina Coeli, beter bekend als De Nonnen van Vught. Koeman werd maandag in het St. Mary's Stadium gepresenteerd, net als zijn broer Erwin, die assistent-coach wordt. "Dit is een fantastisch gevoel. Ik was vanaf de eerste gesprekken onder de indruk van de filosofie van deze club."

Die filosofie is volgens Koeman wel te vergelijken met het beleid van Nederlandse clubs. "Southampton geeft jonge spelers een kans in het eerste elftal, dat is heel belangrijk voor deze club. Ik heb ooit tegen mezelf gezegd dat ik in Engeland zou willen coachen als ik die kans zou krijgen."

"Je kan je carrière niet van tevoren plannen. Soms krijg je een kans en soms ook niet. Toen ik de mogelijkheid kreeg om naar Southampton te gaan, zag ik dat als een mooie stap vooruit." Woensdagochtend wordt duidelijk tegen welke club Koeman zijn debuut in de Premier League zal maken, want dan wordt het speelschema naar buiten gebracht.