Roda JC haalt middenvelders van rivaal MVV

Roda JC heeft drie nieuwe spelers gestrikt. Middenvelders Tom van Hyfte en Nathan Rutjes komen over van de Limburgse rivaal MVV. Nayib Lagouireh verruilt FC Eindhoven voor de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Alle drie de spelers zijn transfervrij en tekenen een contract voor twee jaar.

"Deze drie spelers stonden al geruime tijd hoog op ons lijstje", laat statutair directeur Wim Collard weten. "Wij zien in hen absolute versterkingen. Van Hyfte heeft de juiste mentaliteit en beschikt daarnaast over een behoorlijk voetballend vermogen. Datzelfde geldt voor Rutjes, die speelt met een geweldige drive en inzet. Lagouireh is een talentvolle rechtsbuiten met snelheid, die een doelpunt kan maken."

De 23-jarige Lagouireh speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam via Excelsior terecht bij Eindhoven. De Belg speelde tot dusver 83 duels in de Eredivisie en Eerste Divisie. De 30-jarige Rutjes kwam zeven seizoenen uit voor Sparta, voordat hij bij MVV aan de slag ging. In Maastricht was Van Hyfte (28) de laatste twee jaar aanvoerder. Hij werkte daar al samen met René Trost, de nieuwe coach van Roda JC.