Zaakwaarnemer Kelderman praat met andere ploegen

Het nieuws dat Belkin de stekker trekt uit de sponsoring van de wielerploeg is ook bij Wilco Kelderman hard aangekomen. Zijn zaakwaarnemer Rik van Dongen reist deze week naar de Ronde van Zwitserland om te interesse van andere ploegen in de jonge Nederlander te polsen.

Van Dongen zegt in de Gelderlander dat de eerste voorkeur van Kelderman nog steeds uitgaat naar blijven bij de huidige Belkin-formatie. Hij wil spoedig met teambaas Richard Plugge om tafel. "Ik hoorde het nieuws van het stoppen van Belkin ook pas dinsdagmorgen. We willen in ieder geval zo snel mogelijk helderheid. Je kunt zeggen dat Wilco over twee maanden nog altijd 'hot' is, maar hij behoort tot de renners die een sleutelpositie innemen in het format van een ploeg. Wilco is geen 'oktober-postje' voor die teams."

De 23-jarige Kelderman heeft de afgelopen maanden veel reclame voor zichzelf gemaakt. De jonge Nederlander eindigde als zevende in de Giro d'Italia waarin hij zich meermalen goed heeft laten zien. Afgelopen week in de sterk bezette Critérium du Dauphiné zelfs vierde. Onder meer Orica-GreenEdge, Sky en BMC hebben hun belangstelling voor de coureur al getoond.