Trentin sprint naar zege in Zwitserland

Matteo Trentin heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. In de sprint van een uitgedund peloton versloeg de Italiaan zijn landgenoten Daniele Bennati en Francesco Gavazzi. Trentin's ploeggenoot bij Omega Pharma-Quick-Step Tony Martin behoudt de leiding in het klassement.

In de laatste veertig kilometer van de etappe lagen twee kleine beklimmingen. Onder meer de nummer drie van het klassement Peter Sagan trok in de afdaling van de slotklim in de aanval. Op een paar kilometer van het einde werd de Slowaak echter teruggepakt waarna het peloton in de straten van Delémont ging sprinten.

De top tien van het klassement blijft ongewijzigd. De Nederlander Tom Dumoulin blijft op zes seconden tweede, voor Sagan, Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter. Vrijdag staat er een individuele tijdrit van 25 kilometer op het programma.

De Nederlander Niki Terpstra ging niet van start in de etappe. Op Facebook schrijft de Noord-Hollander dat hij last heeft van zijn luchtwegen. Hij wil met het oog op het NK en de Tour de France geen risico nemen.