Córdoba na 42 jaar terug op hoogste niveau

Córdoba is zondag gepromoveerd naar de Primera División. De ploeg van oud-Vitesse-coach Albert Ferrer was in een play-off te sterk voor Las Palmas. Voor Córdoba volstond in de return een 1-1 gelijkspel na een doelpuntloze remise voor eigen publiek. De Spaanse club was voor het laatst in 1972 op het hoogste niveau actief.

Las Palmas leidde met 1-0 toen enkele tientallen eigen fans twee minuten voor tijd het veld bestormden. De wedstrijd werd vervolgens tien minuten stilgelegd. Na de hervatting tekende Uli Dávila in de derde minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker, waardoor Córdoba op basis van het gescoorde uitdoelpunt promoveerde.

Las Palmas-voorzitter Miguel Ramirez was des duivels. "Het was slechts een minderheid, maar door hen heeft Las Palmas iets verloren wat het stevig in zijn greep had." Eibar en Deportivo La Coruña verzekerden zich al eerder van promotie naar de Primera División.