Sneijder heeft vrede met vroege wissel

Wesley Sneijder moest tegen Chili vroeg naar de kant voor Leroy Fer, maar had daar achteraf alleen maar begrip voor. Na ongeveer een uur spelen haalde bondscoach Louis van Gaal de ervaren middenvelder naar de kant. Zijn vervanger Fer stond koud in het veld, toen hij de openingstreffer op zijn naam zette. De middenvelder kopte binnen op aangeven van Daryl Janmaat.

Sneijder had het zwaar tegen de Chilenen. "In de eerste helft ging alles over me heen", zeij hij voor de camera's van de NOS. "We speelden te vaak de lange bal. De Chilenen maakten het ons ook lastig, maar toch creëerden we de beste kansen in de eerste helft."

Na de theepauze ging het volgens de speler van Galatasaray een stuk beter, al maakte hij het tweede bedrijf iets meer dan een kwartier mee. "We hadden iets meer rust in ons spel in de tweede helft. Chili wilde ook eerste worden, dus er kwam meer ruimte. Met die aanvallende kracht van ons is het dan bingo."

Sneijder is bereid zichzelf in dienst van de ploeg te stellen, als daarrmee het WK in Brazilië wordt gewonnen. "We willen die beker straks, verder maakt het mij niet uit. Dat ik gewisseld werd, was prima, de pijp was leeg. Bovendien kopte mijn vervanger Leroy Fer de 1-0 heel mooi in. Ik had nooit bij die bal gekund.”

Naast Fer scoorde ook Memphis Depay voor Oranje, dat door de 2-0 zege op Chili als koploper de groepsfase beëindigt. Brazilië en Mexico bepalen vanavond nog wie de komende tegenstander van Oranje is in de achtste finales van het wereldkampioenschap.