Herrera eerste topaankoop Van Gaal

Ander Herrera verhuist van Athletic Bilbao naar Manchester United. De middenvelder is op trainingscomplex Carrington voor een medische keuring. Herrera (24) wordt al langere tijd gelinkt aan Manchester United. De voormalig jeugdinternational van Spanje is woensdagmiddag aangekomen op Carrington, weet Goal. De Bask sprak met een delegatie van Manchester United en tekent na de medische keuring een meerjarig contract.

Clubicoon Sir Bobby Charlton leidde Herrera rond op het trainingscomplex van de Engelse grootmacht. Manchester United betaalt 32 miljoen euro voor de middenvelder. In het afgelopen seizoen was Herrera in 33 competitieduels goed voor vijf doelpunten en zes assists. Met Athletic Bilbao werd hij vierde in de Primera División.

Herrera verblijft sinds dinsdag in Engeland. Na een overnachting in Londen vloog hij met zijn zaakwaarnemer en vrienden naar Manchester. De verwachting is dat de overgang woensdagavond of donderdag wordt beklonken. Herrera gaat op Old Trafford 169.000 euro per week verdienen.

Louis van Gaal heeft met Herrera zijn eerste zomeraanwinst binnen. De huidige bondscoach van Oranje gaat na het WK aan de slag bij The Mancunians, die komend seizoen geen Europees voetbal spelen. Herrera wordt bij Manchester United ploeggenoot van aanvaller Robin van Persie.