[Tour] Kittel al tevreden met een etappezege

Marcel Kittel kijkt met veel vertrouwen uit naar de Tour de France. De 26-jarige sprinter van Giant-Shimano zegt in een interview met Cyclingnews dat hij niet verwacht net als vorig jaar vier ritzeges op zijn naam te zetten. "Als ik een etappe win, zou dat mijn Tour al geslaagd maken."

Kittel won in mei twee massasprints in de Giro d'Italia, maar moest de strijd voortijdig staken vanwege griep. Vorige week won de Duitser een etappe in de Ster ZLM Toer. "Ik heb in mijn carrière de beste sprinters van de wereld verslagen. Daarom sta ik met veel zelfvertrouwen aan de start om ze nog een keer te kloppen."

De Tour start volgende week zaterdag in Engeland met een rit van Leeds naar Harrogate. Omdat er dit jaar geen proloog is, maken de sprinters kans op de gele trui, maar Kittel is er niet van overtuigd dat het tot een massasprint komt. "De eerste etappe kent een aantal klimmetjes en als het daar hard gaat, zullen de echte sprinters er in de finale niet bij zijn."

Kittel sloot de Tour van 2013 af door op de Champs-Élysées zijn vierde ritzege van dat jaar te boeken. "Het liefst zou ik die prestatie natuurlijk herhalen", zegt de Duitser in Nederlandse dienst, die nog niet weet of hij een gooi gaat doen naar de groene trui. "Op dit moment richt ik me niet op de tussensprints, maar wellicht verandert dat nog."