Verstappen wint vierde wedstrijd op rij

Max Verstappen heeft in Duitsland op de Norisring zijn vierde overwinning op rij geboekt in het Europees Formule 3-kampioenschap. De zestienjarige coureur van Van Amersfoort Racing won een week eerder al alle drie races in Spa-Francorchamps.

Bij de start moest Verstappen een plekje inleveren. Hij werd voorbij gereden door Tom Blomqvist, waardoor de Brit de derde plek overnam van Verstappen. Al snel ontstond er korte tijd een safety car, iets wat na vijf ronden opnieuw gebeurde. Op dat moment kende Blomqvist een probleem, waardoor Verstappen naar de derde plek op kon schuiven.

Enkele ronden na de herstart haalde hij Felix Rosenqvist in, een rondje later gevolgd door kampioenschapsleider Esteban Ocon, waardoor Verstappen aan de leiding ging. Na zestien ronden volgde al de derde safety car. Niet veel later mocht deze zelfs voor de vierde keer de baan op.

Na 26 ronden volgde de zoveelste herstart, maar Verstappen kon zijn leiding zonder grote problemen vasthouden. Door de vele situaties met de safety car konden niet alle ronden voltooid worden en moest er naar de tijd gekeken worden. Met nog een paar minuten te gaan had Ocon echter geen kans meer om nog voorbij de Nederlander te gaan, die zo opnieuw als eerste onder de finishvlag door kon duiken. 

In het kampioenschap maakt Verstappen opnieuw een sprong. Na zijn zegereeks in Spa steeg hij al naar de derde plek, nu staat hij nog maar één positie achter leider Ocon. De Fransman, die het eerste deel van het seizoen domineerde, heeft echter wel een zeer grote voorsprong. Blomqvist staat derde, voor de Oostenrijker Lukas Auer.