Giggs kijkt uit naar komst 'ervaren' Van Gaal

Ryan Giggs is in zijn nopjes met zijn nieuwe baas bij Manchester United. "Dit jaar kan ik dingen van iemand leren die al in zoveel landen in de top heeft gewerkt", verwijst de assistent-trainer naar Louis van Gaal in een interview met de Engelse voetbalbond. "Het is goed dat ik zolang met Alex Ferguson heb gewerkt, maar nu krijg ik ook andere mensen aan het werk te zien. Na David Moyes krijg ik dit jaar Van Gaal."

Giggs zette vorig seizoen een punt achter zijn spelersloopbaan en kreeg United na het ontslag van Moyes onder zijn hoede. "Toen ik begon waren er een hoop dingen waarmee ik best tevreden was, maar af en toe dacht ik ook: 'Hier ben ik nog echt klaar voor'. Nou ja, het was niet dat ik er niet klaar voor was, maar dat ik wel wat meer ervaring kan gebruiken."

Van Gaal, in het verleden coach bij FC Barcelona, Bayern München, Ajax en AZ, begint na het WK aan zijn nieuwe job bij United. De Nederlandse bondscoach moet de club van Robin van Persie weer aan de praat krijgen, nadat United vorig seizoen op de zevende plek was geëindigd en Europees voetbal misliep.