Roel Dekker nieuwe voorzitter KNSB

Roel Dekker is de nieuwe voorzitter van de KNSB. De it-ondernemer staat ten minste tot 1 mei volgend jaar aan het hoofd van de schaatsbond. Daar heeft de ledenraad zaterdag mee ingestemd, laat de KNSB weten. De positie van voorzitter was vacant na het vertrek van Doekle Terpstra vorig jaar augustus.

Dekker, die in mei toetrad tot het bestuur, moet de transitie naar een nieuw managementmodel soepel laten verlopen. De ledenraad ging zaterdag akkoord met de invoering van dat nieuwe model.

De ledenraad, een raad van toezicht en een directeur-bestuurder staan centraal in het nieuwe model, dat binnen twee jaar moet zijn ingevoerd. Vier jaar daarna wordt het model geëvalueerd.

Het nieuwe managementmodel is nodig omdat de sportwereld en ook de KNSB aan het veranderen zijn, stelt algemeen directeur Paul Sanders. "We staan daarom ook op een kruispunt. Maar als ik dan zie waar we als KNSB mee bezig zijn, dan zie ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet."

De schaatsbond zit midden in de rel om de toewijzing van de nieuwe nationale schaatshal. Het Icedôme in Almere was de eerste keuze van de KNSB, maar die schaatshal kreeg de financiering niet rond. Het is nog niet duidelijk waar de nieuwe hal nu gebouwd gaat worden.