Hulk: "Het was geen handsbal"

Hulk vond dat Brazilië de wedstrijd tegen Chili veel eerder had kunnen beslissen. De Brazilianen wonnen uiteindelijk na een zinderende strafschoppenserie, waarin Chili drie keer miste en Brazilië twee.

Hulk leek de Seleçao aan een doelpunt te helpen in de reguliere speeltijd, maar werd teruggefloten voor hands. "Dat was echt een foute beslissing", zegt hij tegen Rede Globo.

"Ik controleerde de bal met mijn schouder en borst. Het was zeker een doelpunt, dat zag ik. De goal werd afgekeurd en ik dacht dat het voor buitenspel was. 'Het was geen buitenspel, echt niet!' riep ik, maar de schiedsrechter riep dat het hands was", verhaalt de aanvaller.

"Het belangrijkste is dat we het hebben geflikt. Het was een fantastische wedstrijd. We weten hoe goed Chili kan zijn. We verloren onze concentratie en ik maakte een fout. Die werd gelijk afgestraft, waardoor zij een doelpunt konden maken."

Hulk ziet Brazilië als een reële kanshebber voor de winst op het WK voetbal in Brazilië. "Op dit soort momenten zien we hoe sterk onze ploeg is. We gaan voor elkaar door het vuur en laten onze oren nooit hangen. Het was een groot geluk dat Julio César zoveel ballen geweldig kon pakken. We hebben het gewoon gedaan. Ik dank God."