United gaat vijftien miljoen euro op De Vrij bieden

Stefan de Vrij lijkt de derde aankoop van Manchester United te worden in het tijdperk van Louis van Gaal. De Engelsen hebben vijftien miljoen euro over voor de Feyenoorder.

Manchester United heeft verregaande interesse in Oranje-international Stefan de Vrij. De Feyenoorder moet de derde aankoop onder het bewind van Louis van Gaal worden, nadat United eerder al Ander Herrera (Athletic Bilbao) en Luke Shaw (Southampton) overnam.

The Red Devils hebben een bedrag van vijftien miljoen euro (twaalf miljoen pond) over voor De Vrij, die onder Louis van Gaal uitgroeide tot een vaste waarde bij het Nederlands elftal. De Vrij startte alledrie de wedstrijden van Oranje op het WK in de basis.

Ondanks dat Van Gaal met Oranje volop met het WK bezig is, wordt bij United al hard gewerkt aan de selectie voor komend seizoen. Vanaf het begin van de tweede termijn van de Oranje-bondscoach is De Vrij een speler die vaak zijn opwachting maakt.

De centrale verdediger (22) heeft bij Feyenoord een contract tot de zomer van 2015, dus de kans is groot dat de Rotterdammers hem willen verkopen. Eerder deed SS Lazio al een bod op hem van acht miljoen euro, maar dat werd door Feyenoord afgewezen.

Bij United moet De Vrij de leegte opvullen die Nemanja Vidic en Rio Ferdinand achter laten. Vidic heeft al een contract bij Internazionale getekend, terwijl Ferdinand nog geen nieuwe club gevonden heeft.