Verstappen ongenaakbaar op Norisring

Max Verstappen heeft dit weekend op de Norisring zijn goede vorm van vorige week doorgetrokken. Na zijn die zeges op Spa-Francorchamps was de Nederlander in Duitsland ook driemaal de beste. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap dat iemand zes keer op rij wint.

Gisteren won Verstappen in het Europees Formule 3-kampioenschap op de Norisring al de eerste wedstrijd en in de tweede herhaalde hij vandaag dit kunstje. De jonge Nederlander was op een drijfnat circuit veruit de beste. De wedstrijd was net als gisteren een incidentrijke met allerlei crashes. Enkele malen kwam de safety car in de baan en halverwege werd de wedstrijd zelfs stilgelegd vanwege overvloedige regenval.

Het deerde Verstappen niet, want ook na de herstart pakte hij de leiding. Tom Blomqvist volgde, maar werd door kampioenschapsleider Esteban Ocon van de baan gereden. Deze mocht een extra ritje door de pits maken en kwam in het vervolg van de race niet voor. Jordan King werd tweede, voor Lucas Auer.

"De omstandigheden waren zwaar, maar mijn start was goed, evenals de snelheid tijdens de race. Tijdens de zwaarste regen ging het bijna nog beter, de balans in de auto was heel goed", toonde Verstappen zich tevreden over de race op zondagochtend.

Ook in de derde wedstrijd ging het goed voor Verstappen. Hij pakte wederom meteen de leiding. Roy Nissany en Jules Szymkowiak raakten elkaar al voor de eerste bocht, terwijl Blomqvist door Jake Dennis in de eerste bocht uitgeschakeld werd. Weer was de safety car nodig.

Ocon reed nu wel een sterke race en deed er alles aan om Verstappen te bedreigen, maar de jonge Limburger gaf geen krimp en reed langzaam weg bij zijn achtervolger om zo de zesde zege op rij te boeken. Achter Ocon werd King derde. Verstappen: "Ik kende een goede start en kon al snel een gat slaan. Uiteindelijk hoefde ik alleen maar te zorgen dat ik uit de muur bleef zodat ik gewoon als eerste over de streep zou komen."

In het kampioenschap leidt Ocon nog steeds met nu 304 punten. De Fransman moet zich echter wel zorgen gaan maken, want Verstappen is dit weekend sterk dichterbij gekomen. De Nederlander staat nu op 230 punten, terwijl hij twee weken geleden nog maar 80 punten verzameld had. Auer bezet met 189 punten de derde positie. Dennis van de Laar staat met 22 punten zestiende, terwijl Szymkowiak met veertien puntjes één positie lager staat.