Heerenveen gunt Finnbogason transfer naar Spanje

Alfred Finnbogason staat op het punt om sc Heerenveen te verruilen voor Real Sociedad. De clubs zijn het bijna eens over de hoogte van de transfersom voor de topscorer van de Eredivisie, vertelt technisch directeur Hans Vonk aan Voetbal International. "Als het lukt, is iedereen tevreden. Alfred wil graag naar Spanje en de transfer gaat door op ónze voorwaarden, al klinkt dat meteen zo stoer."

Vonk wil niets zeggen over het bedrag dat wordt betaald, maar naar verluidt gaat het om circa acht miljoen euro. Dat geld kan niet helemaal worden aangewend om de selectie te versterken. "We maken nog altijd verlies, dus een deel van het bedrag gaat daarheen", zegt Vonk. "Maar we zullen wel goed op het vertrek van Alfred moeten anticiperen."

Heerenveen had Finnbogason al toestemming gegeven om later aan de voorbereiding te beginnen. De 25-jarige spits kan waarschijnlijk binnen enkele dagen op het vliegtuig naar Spanje stappen. "We moeten natuurlijk altijd een slag om de arm houden, maar ik verwacht de deal nog deze week af te ronden", zegt Vonk.

Finnbogason werd in 2012 door Heerenveen overgenomen van het Belgische Lokeren en scoorde in Friesland aan de lopende band. In twee jaar maakte de IJslander meer dan vijftig competitiedoelpunten. Afgelopen seizoen werd hij met 29 goals topscorer van Nederland.