Trapattoni kiest voor Ivoorkust

Giovanni Trapattoni gaat aan de slag als bondscoach van Ivoorkust. De 75-jarige oefenmeester treedt in de voetsporen van Sabri Lamouchi, die de handdoek in de ring heeft gegooid na de dramatische uitschakeling op het WK voetbal in Brazilië. De Ivorianen gingen verrassend ten onder tegen Griekenland en moesten daardoor al na de groepsfase hun spullen pakken.

Trapattoni bevestigt in gesprek met Rai 2 dat hij het heft in handen neemt bij de Ivoriaanse nationale ploeg. "Ook de Marokkaanse nationale voetbalbond stond op de stoep, maar ik heb de tijd genomen om te kunnen beslissen. Na 48 uur heb ik mijn jawoord aan Ivoorkust gegeven."

Volgens de geroutineerde keuzeheer zal het akkoord binnen twee weken worden beklonken. Trapattoni moet de Ivorianen op weg helpen naar nieuwe successen, na de teleurstelling van deze zomer op het WK. Hij moet dat waarschijnlijk zonder de diensten doen van de ervaren spits Didier Drogba, die tijdens de groepsfase al liet doorschemeren dat hij niet kan wennen aan zijn reserverol.

Trapattoni beschikt over een schat aan ervaring als bondscoach. Hij stond van 2000 tot 2004 aan het roer bij Italië en nam in 2013 na vijf jaar afscheid van de Ierse nationale voetbalbond. Als clubcoach maakte hij naam bij onder meer AC Milan, Juventus, Internazionale, Bayern München en Benfica.