S. de Jong: "Toe aan nieuwe uitdaging"

Siem de Jong maakte dinsdag een transfer naar Newcastle United. De middenvelder verlaat Ajax en tekent voor zes jaar bij The Magpies.  Newcastle maakte dinsdagavond laat de transfer van de Ajacied bekend. Via de officiële kanalen van de club, laat De Jong weten erg blij te zijn met zijn transfer.

"Het is geweldig om voor Newcastle te tekenen. Het is een grote club waar mijn broer al veel over verteld heeft. Ik voel me al direct goed hier." Met de transfer komt er een einde aan zijn Ajax-periode, die maar liefst zeven seizoenen duurde. In september 2007 debuteerde De Jong in de hoofdmacht van de Amsterdammers en hij had een groot aandeel in de laatste vier landstitels.

"Ik zat al een lange tijd bij Ajax en ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving in een nieuw land", vervolgt de 25-jarige De Jong. "Newcastle is een mooie kans. De mogelijkheid om bij zo een club in de Premier League kan spelen, kon ik niet laten lopen. Ik kijk erg uit naar de eerste training en om kennis te maken met mijn nieuwe teamgenoten. Hopelijk kunnen we een succesvol seizoen draaien."

Op de officiële clubsite van Ajax gaat De Jong verder over zijn tijd in Amsterdam. "Het doet eerlijk gezegd wel een beetje pijn om weg te gaan. Ik heb heel veel mooie jaren bij Ajax meegemaakt. Met name de afgelopen vier seizoenen waren onvergetelijk met de vier landstitels op een rij."

"Het was ook eervol om de aanvoerdersband te mogen dragen. Ik heb met veel plezier bij Ajax gespeeld. Toch vind ik het nu een mooi moment voor een volgende stap in mijn carrière. In de Premier League hoop ik een nieuwe prikkel te vinden."