Barcelona zal waarheid over Neymar-transfer onthullen

Josep Maria Bartomeu zal voor justitie de waarheid onthullen over de exacte toedracht van de transfer van Neymar naar FC Barcelona. Dat heeft de voorzitter van de Catalaanse grootmacht woensdagmiddag beloofd. De aanklager van Madrid is momenteel bezig met een onderzoek naar de transfer van de Braziliaanse superster naar Spanje. Het vermoeden bestaat dat Barcelona meer heeft betaald dan de club heeft gemeld.

De transfersom van de talentvolle dribbelaar bedroeg volgens Barcelona 57,1 miljoen euro. Volgens diverse berichtgevingen was het daadwerkelijke bedrag echter 37,9 miljoen hoger. Dat deel van de transfersom zou naar een bedrijf van Neymar zijn overgemaakt.

"Wij brengen niets naar buiten over de zaak omtrent Neymar", zo tekende AS op uit de mond van Bartomeu. "In juli komen we met verklaringen van Sandro Rosell (voorzitter van Barcelona ten tijde van de transfer), de vader van Neymar, en van algemeen directeur Toni Rossich."

Bartomeu benadrukte de waarheid te zullen onthullen, maar sloot niet uit dat dit Barcelona op sancties komt te staan. "Het is ook in ons belang om de waarheid te vertellen. Maar dat betekent niet dat er geen aanklacht kan komen."

"We zullen precies hetzelfde nog een keer uitleggen. We hebben de exacte cijfers eerder al bekendgemaakt, maar wat we willen is een rechter of een aanklager die die cijfers op dezelfde wijze interpreteert als wij doen. Wanneer ik via Toni Rossich de waarheid zal zeggen, dan is dat de waarheid, en niets anders."