Bayern-fans benoemen Robben tot beste speler

Arjen Robben is door de supporters van Bayern München uitgeroepen tot speler van het jaar. De Duitse grootmacht heeft dat donderdag via Twitter bekendgemaakt. Robben kreeg met overmacht de voorkeur boven spelers als Franck Ribéry, Toni Kroos en Philipp Lahm.

Afgelopen seizoen was Robben in dienst van Bayern München goed voor 21 doelpunten in 45 officiële wedstrijden. Bovendien was hij trefzeker in de finale van de DFB Pokal, die door de Rekordmeister met 0-2 werd gewonnen van Borussia Dortmund.

Mede dankzij de snelle Oranje-international kroonde Bayern zich eind maart al tot kampioen van Duitsland. Uiteindelijk eindigde de ploeg van coach Pep Guardiola liefst negentien punten boven nummer twee Borussia Dortmund. Bayern begint het nieuwe competitieseizoen op 22 augustus tegen VfL Wolfsburg (thuis).

De titelverdediger speelt echter op 9 augustus al de wedstrijd om de Duitse Super Cup tegen Dortmund. Op maandag 18 augustus staat de eerste bekerwedstrijd op het programma, tegen Preußen Münster.