Duarte wil bij Ajax leren van WK-gangers

Lerin Duarte hoopt komend seizoen veel te leren van de Ajacieden die deze zomer actief zijn op het WK in Brazilië, zegt Duarte op de clubwebsite van Ajax. "Het WK is het allerhoogste voetbalpodium. Inmiddels staat Oranje al in de kwartfinales. Daley, Jasper en Joël komen straks hoe dan ook met een schat aan ervaring uit Brazilië terug. Al die indrukken nemen ze uiteindelijk mee naar Ajax. Daar moeten wij als medespelers ons voordeel mee kunnen doen.”

Duarte gaat zijn tweede seizoen in bij Ajax en hoopt dit seizoen fit te blijven en zo veel mogelijk minuten te maken. Vorig seizoen werd hij vlak voor het sluiten van de transferwindow gehaald als vervanger van Christian Eriksen. "Het is mooi dat ik nu alles vanaf het eerste moment kan meemaken. Vorig seizoen maakte ik de opbouw bij Heracles Almelo mee en kwam ik pas op het laatste moment naar Ajax toen de competitie al was begonnen. Na een goede start raakte ik helaas een paar keer geblesseerd waardoor ik telkens een stukje werd teruggeworpen. Ik moest steeds knokken om weer aan te haken."

"Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar ondanks dat ik een tijdlang niet heb kunnen spelen ben ik in mijn eerste jaar bij Ajax wel kampioen geworden en heb ik een paar wedstrijden in de Champions League gespeeld", vervolgt de Ajacied. "Dat was fantastisch om mee te maken."

Duarte hoopt dit seizoen een grote bijdrage te leveren aan opnieuw een succesvol jaar. "Voordat ik geblesseerd raakte kreeg ik het vertrouwen van de trainer. Het is nu zaak om direct vanaf het begin fit te blijven en voor een basisplaats te gaan. Ik wil zoveel mogelijk minuten gaan maken en mezelf verder ontwikkelen."