Openingsbod PSV op L. De Jong te laag

Eerder trapte Luuk de Jong zelf al op de rem, en inmiddels heeft ook Marcel Brands aangegeven dat een transfer van de 23-jarige spits naar PSV verre van rond is. PSV wordt al geruime tijd met de komst van de spits van Borussia Mönchengladbach in verband gebracht, maar van witte rook is in Mönchengladbach nog geen sprake.

Anders dan eerdere berichtgevingen doen vermoeden, zijn er nog veel obstakels te nemen. Technisch manager Marcel Brands noemt de berichtgeving vanuit de media voorbarig. "Jullie maken er allemaal meer van dan er is. We zijn geïnteresseerd en hebben laten weten wat we bij een transfer zouden kunnen betalen", zo liet hij het Eindhovens Dagblad optekenen.

Borussia Mönchengladbach stalde De Jong het voorbije half jaar op huurbasis bij Newcastle United, maar voelt inmiddels meer voor verkoop dan verhuur. Het openingsbod van PSV kon de Duitsers echter niet bekoren. "Dat ligt nog ver af van wat Borussia Mönchengladbach wil hebben", licht Brands toe.

Eerder deze week liet De Jong aan Omroep Brabant weten dat hij in het duister tast over zijn toekomst. "Het kan snel gaan in het voetbal, maar soms duurt het wat langer. Ik ben sinds maandag weer terug op de club en ik weet voor de rest ook niet wat er precies gaat gebeuren."

Wel zei hij toen dat PSV niet de enige gegadigde is voor zijn handtekening. Ook vanuit Duitsland en Engeland is belangstelling. "En ik sluit ook niet uit dat ik bij Mönchengladbach blijf. Misschien raakt er hier nog een spits geblesseerd of wordt hij verkocht. Je weet het niet. Ik acht de kans klein dat ik hier blijf, maar je weet het nooit."