Tweede plaats Verstappen in Moskou

Max Verstappen heeft in het Europees Formule 3-kampioenschap een tweede plek gepakt op de Moscow Raceway. De zestienjarige Nederlander was in Rusland niet goed genoeg om te winnen, maar liet wederom zien dat hij bij de beste coureurs in de klasse hoort.

Verstappen kende net als in de andere twee races een lastige start, maar wist ook dit keer zijn startpositie vast te houden, de derde plek. Al in de eerste ronde ging het achterin het veld fout, met de safety car als gevolg. Bij de herstart kende Verstappen wat problemen, maar ook nu wist hij zijn plek vast te houden in een gevecht met Antonio Fuoco.

Een ronde later kreeg de Nederlander de tweede plek in de schoot geworpen, want Tom Blomqvist moest vanwege een valse start een drive through penalty ondergaan. Verstappen bleef vervolgens lang in de buurt van leider Esteban Ocon en kwam zelfs erg dichtbij. Op het moment dat hij binnen een halve seconde van de Fransman zat ging het echter weer fout achterin het veld en kwam de safety car de baan op.

Doordat de maximale tijdsduur van 35 minuten overschreden leek te worden werd er na de safety car nog één laatste ronde gereden. Verstappen kende een zeer goede herstart en ging Ocon zelfs even voorbij, maar dat kon hij niet langer dan één bocht volhouden. Ocon kwam terug en pakte de zege, voor Verstappen en Fuoco.