Luuk de Jong wil schaal in familie houden

Luuk de Jong heeft na zijn eerste training bij PSV gezegd dat hij kampioen wil worden met de Eindhovenaren. "Al vijf jaar is een De Jong kampioen geworden, dat moet nu ook maar weer gebeuren", zegt de spits op de clubsite.

De laatste vier jaar was het broer Siem die de titel pakte. Daarvoor pakte Luuk de schaal met FC Twente. Siem de Jong maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Newcastle United.

De Jong tekende zaterdag een contract in Eindhoven en ziet goede kansen voor het kampioenschap. "Als je PSV bent, vind ik dat je altijd moet meedoen om de titel. Vorig jaar hebben ze een jong team gehad, maar je ziet dat ze zichzelf goed ontwikkeld hebben. Ik denk dat je daarmee zeker voor de titel kunt gaan."

De afgelopen twee seizoenen speelde De Jong in het buitenland bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United. In die twee jaar kwam hij tot slechts zes competitiedoelpunten. Bij PSV hoopt de aanvaller zijn oude vorm terug te vinden. "Ik wil gewoon weer aan het voetballen komen. Ik wil weer in de spits spelen en daar mijn kwaliteiten laten zien. PSV is bovendien een mooie, grote club."