Verweij voor twee jaar naar team Corendon

Schaatser Koen Verweij heeft een nieuwe schaatsploeg gevonden. Hij sluit zich aan bij Team Corendon. De 23-jarige schaatser was na het afgelopen schaatsseizoen nog ploegloos nadat sponsor TVM ermee stopte. Na maanden zoeken heeft hij nu ook onderdak. 

Verwij tekent een contract voor twee jaar met de optie voor nog twee seizoenen. Bij Corendon wordt de wereldkampioen allround herenigd met trainer Jan van Veen. In maart 2013 gingen Van Veen en Verweij in een ruzieachtige sfeer uit elkaar nadat Team Van Veen fuseerde met Corendon. Deze fusie volgde nadat een lange zoektocht naar een nieuwe sponsor niets opleverde.

De verrassende hereniging werd geïnitieerd door Atilay Uslu, de directeur van Corendon Nederland. "Koen heeft het talent om de nieuwe Sven te worden. Ik wilde hem er beslist bij hebben", aldus Uslu. De nieuwste aanwinst wordt vandaag officieel gepresenteerd.

Van Veen had tot enkele weken geleden geen moment aan Verweij gedacht. De Drentse coach  werd echter aan het denken gezet na het advies van Uslu. "We hadden nog een plekje open in de ploeg. We zochten voor Jan Blokhuijsen nog een trainingsgenoot van hoog niveau, iemand van het kaliber Verweij. We wisten dat Jan iemand nodig had om naar een nog hoger niveau toe te groeien. Het is mooi dat het Koen is geworden. We zijn allebei niet haatdragend. In ons gesprek waren we er eigenlijk na drie kwartier wel uit. Er staat een streep onder het verleden, we kijken nu weer vooruit.”

"Maar toen we elkaar vorige week weer zagen, schoten we allebei in de lach", aldus Verweij. "We hebben uiteraard nog even over het verleden gesproken. Ik denk dat de boosheid die we destijds voelden vooral kwam omdat we zo'n goede band hadden. Daardoor lag de breuk extra gevoelig en stonden we hard tegenover elkaar."