Maher: "Had beter moeten nadenken"

Adam Maher kende geen gelukkig eerste seizoen bij PSV. Buiten het veld raakte de middenvelder in opspraak door een negatief bericht op Twitter over Ola Toivonen.

Maher (20) kwam vorig jaar zomer met hoge verwachtingen over van AZ. De 5-voudig international kon echter niet zijn draai vinden in Eindhoven en belandde gedurende het seizoen op de bank bij PSV. Maher was niet bepaald gelukkig en kwam in opspraak door een bericht op Twitter te retweeten.

Dat negatieve bericht ging over toenmalig teamgenoot Ola Toivonen. 'Waarom weer die Toivonen op 10? Die eikel tekent niet eens bij! Geef Adam Maher toch eens een kans op 10!', schreef een PSV-aanhanger. Maher retweette het bericht en moest zich vervolgens bij PSV verantwoorden.

"Heel eerlijk, ik had dat stuk over Ola niet eens gelezen", zei Maher, terugblikkend op het incident, tegen het Eindhovens Dagblad. "Iemand stuurde mij een bericht waarin stond dat ik als aanvallende middenvelder zou moeten spelen. Daar was ik het mee eens en in een opwelling heb ik het geretweet."

"Bleek later dat er een negatief woord over Ola instond. Het is mijn eigen schuld dat daar opschudding over was, ik had beter moeten kijken en nadenken", aldus de oud-speler van AZ. Toivonen verhuisde in januari van PSV naar Stade Rennes. Maher kwam in 37 optredens voor PSV tot 4 doelpunten.