Herstel Strootman verloopt naar wens

Kevin Strootman kan waarschijnlijk in oktober zijn rentree maken. De revalidatie van zijn zware knieblessure verloopt vooralsnog volgens plan van zijn werkgever AS Roma.

Strootman (24) viel in maart tijdens een competitiewedstrijd tegen Napoli geblesseerd uit. De Oranje-international liep een zware kruisbandblessure op en moest een streep zetten door het WK in Brazilië. Terwijl het Nederlands elftal de bronzen medaille won, werkte Strootman aan zijn herstel.

De middenvelder meldde zich deze week in een ziekenhuis in Arezzo. Daar werd Strootman onderzocht door specialist Giuliano Cerulli. Uit het onderzoek bleek dat er geen complicaties zijn en dat de 26-voudig international nog op schema ligt om over zo'n drie maanden terug te keren op het veld.

De hersteltijd voor de zware knieblessure van Strootman werd geschat op negen maanden. De oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV hield aan de wedstrijd tegen Napoli gescheurde kruisbanden, een kapotte meniscus en een beschadigde mediale binnenband over.

Strootman was bezig aan een uitstekend debuutseizoen in de Serie A. De Ridderkerker kwam in 29 wedstrijden tot zes goals en zeven assists. Roma werd derde in Italië en speelt komend seizoen in de Champions League. Strootman mist de eerste groepswedstrijden in het miljoenenbal.