Kishna: "Dit moet mijn seizoen worden"

Ricardo Kishna wil komend seizoen een basisplaats afdwingen bij Ajax. De 19-jarige linksbuiten debuteerde halverwege vorig seizoen bij de regerend landskampioen.

Kishna was in acht competitiewedstrijden één keer trefzeker en gaf twee assists. De Hagenaar kijkt terug op een geslaagde tweede seizoenshelft bij Ajax. "De mooiste herinnering is wel het eerste doelpunt dat ik in de ArenA maakte tegen AZ, in mijn officiële competitiedebuut", zei Kishna op de clubsite van Ajax.

"Dat ik dat debuut zo mocht afsluiten met een doelpunt is fantastisch natuurlijk. Vorig seizoen mocht ik een paar keer proeven, een kijkje nemen. Nu ben ik er vanaf het begin bij en wil ik mij het hele seizoen laten zien. Dat is een wereld van verschil met vorig jaar. Natuurlijk was ik vorig jaar trots dat ik erbij kwam."

"Nu zijn de verwachtingen anders. Dat mag ook. Mijn eigen verwachting is ook anders. Er mag ook meer van mij gevraagd worden vind ik. Dat hoort erbij. Ik wil een belangrijke speler worden, veel wedstrijden spelen, doelpunten maken en assists geven vanaf de linksbuitenpositie; dat is mijn eerste positie", aldus Kishna.

"Voor Viktor Fischer is het zonde dat hij zo lang geblesseerd is, maar nu is daar een plekje vrij gekomen en moet ik mij laten zien. Dit moet mijn seizoen worden. Toen ik vorig seizoen aansloot bij het eerste had ik het conditioneel lastig, het was een heel verschil met de jeugd. Dus daar kan ik een stap in maken."

"Ook de continuïteit kan beter", verklaart de jeugdinternational. "Niet een half uur goed spelen en zestig minuten niet, maar echt negentig minuten - of alle speeltijd die je krijgt - aanwezig zijn. Dat is lastig, maar de momenten die je krijgt moet je volledig benutten. Je bent weliswaar afhankelijk van de mogelijkheden die je krijgt; toch kan je ook in een wedstrijd helpen door ballen op de eisen. Daar moet ik nu mijn kracht uit halen."