Walcott: "Sánchez is van wereldklasse"

Theo Walcott kijkt uit naar de komst van Alexis Sánchez naar Arsenal. De Chileen verhuist voor 37 miljoen euro van Barcelona naar de nummer vier van de Premier League.

Arsenal-manager Arsene Wenger heeft met Sánchez zijn gewenste aanvallende versterking binnen. Walcott (25) ziet de Chileens international niet zozeer als een concurrent, maar vooral als een speler die The Gunners naar een hoger niveau kan brengen. "Sánchez is een speler van wereldklasse", zegt de Engelsman op de clubsite van Arsenal.

"Ik heb echt genoten van hem op het WK en tijdens zijn periode bij FC Barcelona. Hij is ook nog steeds heel jong en ik verwacht dat hij veel snelheid en kracht toevoegt aan ons team. Daar ontbrak het soms aan bij ons vorig seizoen. Als we samen op de flanken spelen zullen er veel teams zijn die liever niet tegen ons spelen."

"Er hangt een hele positieve sfeer rond de club. Sánchez is een geweldige aanwinst. Vorig seizoen kwam Mesut Özil en nu Sánchez. Wie wat er nog komt en waartoe we in staat zijn", aldus Walcott, die herstellende is van een knieblessure. De aanvaller miste daardoor het WK in Brazilië.

De vleugelspeler kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ik kan nog veel leren van mijn teamgenoten en ik kijk ernaar uit om Sánchez samen te spelen", besluit Walcott, die in 2006 debuteerde in de hoofdmacht van Arsenal. De Londenaren wonnen vorig seizoen de FA Cup, de eerste prijs voor Arsenal sinds 2005.