Janmaat tekent tot 2020 bij Newcastle

Daryl Janmaat heeft zijn transfer naar Newcastle United afgerond. De Oranje-international verhuist voor 7,5 miljoen euro van Feyenoord naar de Premier League-club.

Janmaat (24) heeft een contract voor zes seizoenen ondertekend bij Newcastle United, waar hij teamgenoot wordt van Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong. De rechtsback werd dinsdag medisch gekeurd, waarna de deal met de Engelse club werd afgerond.

The Magpies gaan eind deze week op een oefentrip naar Nieuw-Zeeland. Krul en Janmaat zijn er dan nog niet bij. Beide internationals hebben een aantal vakantiedagen voor de boeg na het winnen van de bronzen medaille op het WK. Het is nog niet bekend wanneer het duo zich moet melden.

Janmaat speelde sinds juli 2012 voor Feyenoord en kwam 74 keer in actie voor de Rotterdammers. De vleugelverdediger kwam tot vijf doelpunten en elf assists in het shirt van Feyenoord, dat hem twee jaar geleden transfervrij overnam van sc Heerenveen. Janmaat speelde daarvoor voor ADO Den Haag.

Op het WK in Brazilië begon hij in de basis in het team van bondscoach Louis van Gaal. Na de eerste twee groepswedstrijden belandde Janmaat op de bank. In de halve finale tegen Argentinië en de troostfinale tegen Brazilië kwam de verdediger uit Leidschendam als invaller binnen de lijnen.


Janmaat op het WK in actie tijdens de wedstrijd tegen Chili (PRO SHOTS/Witters)