Van Gaal begint aan klus bij Manchester

Louis van Gaal begint na een ultrakorte vakantie alweer aan zijn volgende uitdaging. De 62-jarige trainer, die zondag met het Nederlands elftal terugkeerde uit Brazilië, stapt woensdag op het vliegtuig naar Manchester. Van Gaal werd twee maanden geleden vastgelegd als nieuwe trainer van Manchester United, maar door het WK moest hij het begin van de voorbereiding laten schieten.

Van Gaal heeft woensdag een eerste ontmoeting met zijn nieuwe spelersgroep, die door het grote aantal WK-gangers nog lang niet compleet is. Donderdag staat de officiële presentatie op de planning en een dag later vertrekt de coach met zijn selectie naar Los Angeles voor een trainingstrip van twee weken door de Verenigde Staten.

In de VS krijgt Van Gaal direct de kans om zijn stempel op het team te drukken, met oefenwedstrijden tegen aansprekende tegenstanders als Los Angeles Galaxy, AS Roma, Internazionale en Real Madrid. In afwezigheid van Van Gaal werden de trainingen de afgelopen week geleid door assistent Ryan Giggs, samen met Albert Stuivenberg en Marcel Bout.

Van Gaal zal de komende tijd ook wat lastige knopen moeten doorhakken. Zo wordt bekeken of de contracten van Chris Smalling, Ashley Young, Darren Fletcher, Tom Cleverley, Javier Hernandez en Shinji Kagawa worden verlengd. Ook zal er na het dramatisch verlopen vorige seizoen flink geïnvesteerd worden in nieuwe spelers. Manchester begint op 16 augustus aan het nieuwe seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Swansea City.