Koeman: "Keek op WK naar 'mijn' jongens"

Ronald Koeman heeft genoten van het WK in Brazilië. De huidige manager van Southampton keek met een trots gevoel naar de optredens van enkele Feyenoorders. Het Nederlands elftal behaalde de derde plaats op het WK. In de halve finales strandde Oranje tegen Argentinië, maar in de troostfinale werd gastland Brazilië overtuigend aan de kant gezet (0-3).

Feyenoord was met vijf spelers de hofleverancier binnen de selectie van Louis van Gaal. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo, Daryl Janmaat en Jordy Clasie kregen allen speeltijd op het WK. "Ik kreeg het gevoel dat ik naar 'mijn' jongens keek", zei Koeman tegen RTV Rijnmond. "We hebben met elkaar grote stappen gemaakt bij Feyenoord."

Niveau
"Het is een fantastisch WK geweest. Er werd gezegd dat de Nederlandse verdedigers niet goed genoeg zijn voor dat niveau, maar ze hebben aangetoond dat ze het zeer goed aan kunnen. Daar hebben we keihard voor gewerkt en de jongens in geholpen. Uiteindelijk hebben ze het zelf gedaan. Nu moeten ze zich de komende jaren definitief op dat niveau bewijzen."

Koeman vertrok deze zomer van Feyenoord naar Southampton. Met de Engelse club bereidt hij zich in België voor op het nieuwe seizoen. Koeman nam topscorer Graziano Pellè mee van Feyenoord en haalde Dusan Tadic van FC Twente. The Saints azen nog op meer versterkingen.