Van de Looi: "Wij zijn nu favoriet"

Erwin van de Looi vindt dat er voor FC Groningen meer in had gezeten tegen Aberdeen. De coach zag het eerste duel in de Europa League onbeslist eindigen (0-0). Van de Looi hield dus gemengde gevoelens over aan de heenwedstrijd van de tweede voorronde in de Europa League.

"Het stemt me tevreden dat we geen goals incasseerden, maar ik ben wel teleurgesteld dat we niet hebben gescoord. Onze aanvallers waren niet goed genoeg vandaag", zei de coach van FC Groningen op een persconferentie.

"Op dat vlak zullen we progressie moeten boeken. We wisten dat het een duel zou worden waarin beide teams weinig voor elkaar onder zouden doen", aldus Van de Looi na de remise in Schotland. "We wisten dat het een duel zou worden waarin beide teams weinig voor elkaar onder zouden doen." De return in De Euroborg is volgende week donderdag.

"Wij hebben straks het thuisvoordeel, maar het zal er wel om gaan spannen. Al accepteer ik wel dat wij nu favoriet zijn", vertelt de oefenmeester van FC Groningen. Middenvelder Rasmus Lindgren was graag met een zege vertrokken uit Schotland. De Zweedse routinier ziet genoeg perspectief om door te bekeren na volgende week.

"We hebben wel de nul gehouden, maar we wilden ook heel graag een doelpunt maken in het uitduel. Dat zat er helaas niet in. Aberdeen heeft geen onaardige ploeg, maar is geen ploeg waar wij niet van kunnen winnen", aldus Lindgren tegen RTV Noord.