Barthel en Scheepers naar finale in Båstad

Mona Barthel en Chanelle Scheepers hebben de finale van het WTA-Toernooi in het Zweedse Båstad bereikt. De Duitse Barthel won van de Spaanse Silvia Soler-Espinosa met 6-2, 4-6 en7-5. De Zuid-Afrikaanse Scheepers had een set minder nodig en versloeg de Slowaakse Jana Cepelova met 7-5 en 6-2.

Na een snelle voorsprong pakte Barthel eenvoudig de eerste set. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en had Soler-Espinosa het betere van het spel. In de derde set leek de Spaanse die lijn door te trekken maar Barthel wist van een 4-2 achterstand terug te komen en de wedstrijd te winnen.

Waar Barthel meer dan twee uur en twintig minuten nodig had, was Scheepers na een uur en een kwartier klaar. Na een wisselvallige eerste set met breaks over en weer, won de 30-jarige Zuid-Afrikaanse eenvoudig de tweede set.

De finale tussen Barthel en Scheepers wordt zondag gespeeld. Barthel, nummer 61 van de wereld, won in haar carrière twee WTA-titels. Scheepers, 91e op de wereldranglijst, was een keer de beste in een WTA-toernooi.