[Tour] Ten Dam voelt zich lekker in Alpen

Laurens ten Dam hield zaterdag een goed gevoel over aan de tweede Alpenetappe in de Tour de France. De Belkin-renner kwam als achtste over de streep in Risoul en staat in het algemeen klassement nu negende. "Ik heb momenteel de benen dat ik, als ze versnellen, gewoon nog mee kan. En dat is wel een lekker gevoel, hoor", zei hij tegen de NOS.

De rit van zaterdag was voor Ten Dam minder zwaar dan die een dag eerder. "Vooral omdat ze pas op vijf à zes kilometer voor de streep begonnen met aanvallen. Dat is minder lang dan op twaalf kilometer", verwees hij naar de rit van vrijdag. "Dan zit je toch twintig minuten minder lang in het rood."

Verbaasd over zijn prestaties is hij niet. "Dat vroegen jullie me vorig jaar ook steeds. Wat dat betreft verbaas ik de mensen misschien al twee jaar op rij. En het jaar daarvoor was ik achtste in de Vuelta, dus het gaat al drie jaar goed", was de Maastrichtenaar toch licht gekrenkt. Daar plaatste hij wel een kanttekening bij. "Maar gezien mijn voorjaar verbaas ik mezelf wel."