[Tour] Kristoff pakt tweede ritzege

Alexander Kristoff heeft de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het was voor de Noor van Katusha zijn tweede dagzege van deze Tour. Kristoff bleef in de sprint Heinrich Haussler en Peter Sagan voor. De twee koplopers van de dag Jack Bauer en Martin Elmiger werden pas in de laatste honderd meter voor de finish ingerekend. Vincenzo Nibali bleef eenvoudig in het bezit van de gele trui.

De vijftiende etappe voerde de renners over 222 kilometer van Tallard naar Nimes. Onderweg was geen enkele col opgenomen, waardoor de sprinters na twee zware Alpenritten weer een kans zouden krijgen.

Direct na de start gingen Bauer en Elmiger op avontuur en hun maximale voorsprong liep op tot bijna negen minuten. Door de wind probeerden AG2R, BMC en Astana het peloton in waaiers uiteen te rijden. Bauke Mollema zat achterin het peloton, moest er ook af, maar dat was van korte duur.

In de finale bleven Bauer en Elmiger vooruit. Door de regen was het voor de sprintersploegen lastig om het gat met de koplopers dicht te rijden. Op het moment dat de Nieuw-Zeelander en de Zwitser dachten aan de ritzege zagen ze de sprinters snel dichterbij komen. Uiteindelijk werd Bauer in de laatste meters pas voorbijgestreefd door Kristoff.